Galvaniseren

Galvaniseren (ook wel galvanotechniek of elektroplating genoemd) is een methode die gebruikt maakt van elektriciteit om een voorwerp te bedekken met een laagje metaal.

Door middel van galvaniseren kunnen bijvoorbeeld metalen onderdelen worden voorzien van een laagje zink om het corrosiebestendig te maken.

Binnen onze branche wordt de term galvanotechniek of galvano gebruikt. Met deze termen worden alle elektrochemische bedekkingstechnieken aangeduid. In het spraakgebruik wordt ‘galvaniseren’ heel vaak gebruikt als synoniem voor verzinken.

Wij zijn het juiste bedrijf voor het verrichten van diverse elektrolytische bewerkingen van uw producten middels de nieuwste technologieën en waarborgen hiermee de kwaliteit en duurzaamheid van uw product.

De zinklaag kan in verschillende laagdikte worden aangebracht, waarna de producten gepassiveerd worden. de afmetingen van onze baden zijn geschikt om producten van 3000 x 600 x 1400 mm te kunnen behandelen, afhankelijk van vorm en constructie. Dit kan zowel handmatig als automatisch uitgevoerd worden.

Advies of offerte aanvragen